Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2015 17:30 - 7 тайни на големи картини, открити с помощта на най-новите технологии
Автор: zahariada Категория: Изкуство   
Прочетен: 3064 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.12.2015 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  7 тайни на големи картини, открити с помощта на най-новите технологии

Източник превод - Евгений Яковлев

Ние се възхищаваме от шедьоврите на да Винчи, Рембранд, Гоя и Караваджо, изминават хиляди километри, за да се възхищаваме на оригиналите, тези картини снимаме смартфон камери, да ги компресират в малки площади и вкарани в snapchaty или Self. Но технологията може да помогне и да разкрие тайните, които се намират под повърхността на картината.
http://www.zahariada.com/

image

С модерни науката и цифрово моделиране, съвременните учени и критици може без унищожаване на боята, опознаването на живописта, научаването на нещо ново за живота на капитана и на процеса на работата си.

 

Technology ни помага да видим скрити под слоя боя истинските чувства на художника, а дори и прикрито шеги. В тази статия, ние събира седем изненадващи открития, особено скрити от света и историята, и открил с помощта на новите технологии.

Дамата с хермелина

image

 

Работата на Леонардо да Винчи "Дамата с хермелина" е преправяна два пъти, преди да се намери окончателния си вид. Според BBC News, френския инженер Pascal Kotte установи, че да Винчи променила позицията на предмишницата дами и добавя символично хермелин само в третата версия на снимката.

Чрез използване на "метода на усилване слой" техника, разработена от него и екипа му, Kotte осветена картина на интензивна светлина и отражения, записани от използване на мулти-част камера.

 

"Методът на усилване слоеве ни позволява да се почисти на снимката, като лук, премахване на повърхността и да видим какво ще се случи в рамките на и между слоевете боя," - обясни Kotte. Какъв е резултатът? Оказа се, че снимките на великия Da Vinci понякога има нужда от работа.

Старче във военната носия

image

 

С макро анализ рентгенова флуоресценция под 380-годишният Рембранд "Стар човек във военна носия" е открит портрет на една жена. Преди това се използва метод инфрачервеното излъчване не е достатъчно силен, за да изведат долните слоеве. Учените са обяснили факта, че Rembrandt използва същите цветове за долната част на "скритата" картина за финала.

Жертва Vesta

image

 

Подпис на Гоя в картината "Жертвоприношение News" е открит в използването terahertz радиация. Въпреки че 240-годишният не е имал вярна картина за писмени доказателства за авторство, той отбеляза повратна точка в работата на Гоя.

През май 2013 г. изследователи от Университета на Барселона изследвали отражението на terahertz вълни от картинката и открили скрити векове подписи между слоевете боя в долния десен ъгъл на вратата.

Бахус

image

 

С помощта на инфрачервени лъчи, учените са открили една малка автопортрет на Караваджо в неговата живопис "Бакхус". През 1922 г. една версия, която се крие под картината друга картина. По това време, ние решихме, че това е резултат от лоша реставрация, и поради недостатъчно развити технологични дискусии дойде до нула.

 

Въпреки това, лихва е била засята, а в последно време, учените са успели да се използва инфрачервен reflektografiyu да отворите миниатюрен автопортрет на Караваджо върху бутилката с вино. Чакаме трейлъра на филма "Скъпа, смалих бароковия майстор!".

Mikropozitsionny стойка

image

 

Тази нова стойка, проектирана от Съвета на Инженеринг и физически науки Research получава снимки на снимки с висока резолюция, което позволява детайлно проучване на техниката на художника и датиран с точност.Mikropozitsionny щанд отваря възможности за хиперспектрално анализ и други видове изследвания.

Синята стая

image

Използването изследователи инфрачервени снимки имат брадат мъж с папийонка, скрит под картина на Пабло Пикасо през 1901 г., "Синята стая".

 

Рентгенов анализ през 1990 г. за пръв път се оставя да се зацапат, скрити под мътната повърхност. От 2008 г. насам, Патриша Favero, член на парламента Филипс анализира картината с помощта на инфрачервени лъчи.

 

Не толкова отдавна го публикува най-точен вариант. Сега, с помощта на флуоресцентна спектроскопия, екипът работи по усъвършенстване на състава на боята за възстановяване на скрита картина в пълен цвят.

Тревата на клапата

image

През 2008 г. изследователски екип в Делфи технологичен университет открива мистериозна портрет на жена, скрит в картина на Ван Гог "Клапата на трева." Това откритие потвърждава подозренията на много критици, че нещо не е обхваната в рамките на "клапа трева." Използването на рентгенова флуоресценция анализ разкриване на химическия състав на пигмента, учените са успели да се определи точно какво се крие вътре за портрет




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39752176
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031