Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 23:30 - Народна медицина или бабини илачи :)
Автор: babetki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 39518 Коментари: 51 Гласове:
4



БАБИНИ ИЛАЧИ ИЛИ НАРОДНА МЕДИЦИНА :)



Гласувай:
4



Предишен постинг

1. анонимен - Ужилено от комар - Caroline
07.02.2011 19:40
Ужилено от комар място да се намаже с паста за зъби
цитирай
2. анонимен - При киселини- Caroline
07.02.2011 19:43
При киселини да се изяде пресна необелена краставичка
цитирай
3. анонимен - издраскани колена на децата- Caroline
07.02.2011 19:49
При леко наранени или издраскани колена на децата, да се намажат с вътрешната страна на бананова кора
цитирай
4. анонимен - Лечение на цирей / фурункул / tutulina от Лекува.нет
10.03.2011 09:19

Болното място се налага с топла пластинка чист пчелен восък, като се превързва. Ако циреят е набрал, между мястото и восъка се слага марля, за да попие гнойта при пробиване. Превързва се всеки ден дозаздравяване.

Настъргва се домашен сапун, смесва се с белтъка на едно яйце и като се залее с една супена лъжица олио, се затопля на огън. Омесва се на питка и се налага на цирея за 24 часа.

Прави се питка от ръжено брашно, прясно мляко и прясно масло. Налага се циреят и за 1 нощ лапата изтегля всичко.
цитирай
5. анонимен - При болно гърло и хрема,болки в ушите - сребърна вода /arcol /
12.12.2011 15:05
Сребърната вода е с мощно антивирусно, антибактериално и антимикотично действие Има силно действие върху патогенните микроорганизми
Правят се
обилни накапвания в носа при синузит, хроничен вазомоторен ринит, ангина, ларингит, фарингит съчетано с гаргари. При възпаление на ушния канал – по 3-4 капки в ушите
Сребърната вода се пие и при ред други заболявания или се използва под формата на спрей при кожни такива
Мощен имуностимулатор
цитирай
6. анонимен - Лечение на цирей
20.02.2012 20:25
1 супена лъжица настърган домашен сапун, 1 супена лъжица настърган кромид лук и 1 супена лъжица зехтин - всичко се разбърква и се загрява на котлона. Бърка се да стане на мехлем. Слага се върху марля. Местото където е циреят се намазва смазнина и се налага с мехлема за 12 часа . Циреят трябвя да е добре узрял. Така се налага няколко пъти докато се измъкне добре гнойта.
цитирай
7. babetki - БЛИЗАЛКИ ПРОТИВ КАШЛИЦА - изровени от Марина :)
07.11.2014 08:51
След това изсипете във форми за бонбони или лед и сложете дървена пръчица във всяка формичка. За да извадите по-лесно готовите близалки, след като стегнат в хладилник, предварително намажете формата с растително масло.
Забележка: За да направите полезните близалки още по-вкусни за децата си, към сместа може да прибавите щипка натурална канела или ванилия.
цитирай
8. babetki - ЗА ЧЕРЕН ДРОБ - издирено от Марина
05.12.2014 11:13
Торбички с ленено семе отнемат болката на черния дроб
Често поради недобри хигиенни навици, прекомерна употреба на алкохол или прием на разни вредни вещества, човек се сдобива с различни и много сериозни чернодробни заболявания.
Ако изпитвате болка в областта на черния дроб, освен че трябва да промените хранителния си режим, може да приложите следната рецепта: напълнете торбичка от тензух или марля с несмляно ленено семе, задръжте го за 10 минути във вряща вода и го оставете, докато течността изстине до стайна температура.
След това изцедете и наложете на болното място така, че да прилепне добре и го увийте с вълнен шал. Задръжте компреса в продължение на половин час. За да усетите сигурен ефект, повторете процедурата 3 - 4 пъти.
цитирай
9. babetki - ВЪЗПАЛЕН ДАЛАК - издирено от Марина
05.12.2014 11:17
По 10 г нишадър, лимонтозу и индийско орехче се стриват на прах и се смесват. Разбърква се добре, правят се прахчета по 1 г и се пие по 1 прахче 3 пъти дневно на гладно.
цитирай
10. babetki - ЗА СМЪКВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛ - издирено от Марина
08.12.2014 19:08
Рецепта 1

Семена от копър 2 супени лъжица, корени от валериан 1 супена лъжица, мед 5 супени лъжици. Всичко се надробява или се смила, така че да стане ситно нарязано или прахообразно. Сместа се добавя към меда. Разбърква се добре. След това добавете от тази смес една супена лъжица в две чаши вряща вода, оставете за един ден. Получената инфузията да се запазва в хладилника и се използва по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Рецепта 2

Зехтин 2 чаши, 10 скилидки чесън на парчета. Чесънът се пресова и се добавя към зехтина. Добавете и една връзка магданоз и розмарин. За по-лесно може да минете зеленото през блендера. Така получената смес използвайте колко е възможно по-често за готвене и салати. Може да добавяте и лимон, но той винаги се слага преди употреба. Тази смес, която е хем вкусна, хем полезна намалява холестерола без лекарства.

Рецепта 3

350 грама чесън, 200 гр. Чиста, хубава водка. Това е достатъчно, за да направи чеснова тинктура. Чесънът, който трябва да се пресован се залива с водката и се оставя да престои на тъмно място в продължение на 10 дни. Употребата трябва да започне постепенно. В началото се взимат 2 капки, а за една седмица капките трябва да станат 15-20 капки с постепенно увеличение. Взима се 3 пъти дневно преди хранене, като за по-добро усвояване може да се пият с мляко. Когато достигнете 20 капки, започнете да намалявате. Правете това прочистване на всеки 2 години.
цитирай
11. babetki - ЗА СМЪКВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛ - издирено от Марина
08.12.2014 19:13
ДРУГА РЕЦЕПТА

Как да направите сироп за намаляване на мазнините в кръвта?

Необходими съставки:
• 1 кг лимон
• 5-6 връзки магданоз
• 3 л вода
• 1 саше сода

Приготвяне:
Изплакнете лимоните в студена вода, след това се потапят в топла вода и добавете пакетче сода за хляб. Оставете ги да престоят около един час. Магданоза, заедно с дръжките, накълцайте на малки парченца.

След това лимоните, заедно с кората, се нарязват на малки парченца. Магданоза и лимоните поставете в подходящ съд, в който ще можете да добавите и три литра вода. Изварявайте. Гответе на слаб огън, докато омекнат, от 2 до 3 часа, след което го прецедете.

Трябва да получите около 1,5 л сироп, който се пие всяка сутрин на празен стомах, една пълна чаша до 100 мл. Количеството е достатъчно за 15 дни, ако се пие редовно.
цитирай
12. babetki - Лечение на интеркостална невралгия с рецепти от народната медицина - намерено от Марина
15.12.2014 13:51


Отдавна е известно, че мехлем на основата на пчелна и змийска отрова, дава отлични резултати. След третиране с този мехлем се поставя найлон и се увива с вълнен плат, за да може да се загрее.

Твърдо сварено яйце топло яйце се слага в областта на болката докато е топло и се държи така, докато изстине. Може да се смени с друго и така поне до три броя яйца.

Втрива се в кожата на възпалените места сок от черна ряпа сок със сок от хрян смесени с вазелин

Много помага нещо толкова просто като една свежо нарязани нарязани листа от репей, добре намачкани, така че да се получи сочна каша. Слага се към вътрешната страна на гърдите, покрива се с найлон, изолира се с вълнен плат и така се държи цяла нощ.
цитирай
13. babetki - РЕЦЕПТА ЗА КАШЛИЦА - изпробвана от ФЛО
16.12.2014 13:00
В тенджерка се сипват 350 - 400 мл. Кока Кола и се прибавя 1 пликче обелени бонбони лукчета. Тенджерката се слага на слаб огън.Бърка се с дървена лъжица, за да не залепнат лукчетата за дъното и полека лека да се стопят. Като се стопиха бонбоните оставих течността да се охлади, налях в малка бутилка от минерална вода и прибрах в хладилника. Пие се по 3 пъти на ден, по 1 супена лъжица, 20 мин. преди ядене. Аз пиех по 4 - 5 пъти. Спрях да кашлям много бързо-още на третия ден.
цитирай
14. babetki - ПОВИШАВАНЕ НА ИМУНИТЕТА - преписана от Марина чрез ФРАМАР
16.12.2014 19:14
Необходими продукти:
2 кивита
1 супена лъжица пчелен прашец
1 портокал
Обелете кивито, нарежете го на парчета и го сложете в пасатора. Прибавете пчелния прашец и предварително обеления портокал и разбийте всичко. Изсипете готовото съдържание в отделна чаша и се насладете на един прекрасен плодов вкус.


цитирай
15. babetki - АРТРИТ чрез Фрамар
16.12.2014 19:29
от дата: 02.10.2014 г.
Ако страдате от артрит или сте предразположени към това заболяване, то значи болките в ставите не са ви чужди. За да се избавите от тях, опитайте една от следните билкови рецепти.
Смачкайте листа от прясно зеле и наложете с тях болезнения участък, като леко го намажете с мед. Направете затоплящ компрес на мястото (може да използвате вестник, кърпа и найлоново фолио) и останете така през цялата нощ.


цитирай
16. babetki - ЗА БРОНХИТ преписана от Марина чрез ФРАМАР
16.12.2014 19:41
Кипнете 1 супена лъцица прясно настърган хрян в 5 супени лъжици вода. Отстранете бързо от огъня и след като поизстине малко, прибавете 5 чаени лъжички мед. Приемайте от лековитата смес по 5 чаени лъжички на ден.
Забележка: Важно е да държите настъргания хрян далеч от очите, за да не получите неприятно парене.


цитирай
17. babetki - 7 мощни витаминозни смеси за укрепване и засилване на имунитета
16.12.2014 21:24
Смесете в емайлиран съд 3 броя кайсии, 5 броя сини сливи, 3 броя смокини (може да са сушени), 1 супена лъжица стафиди, 2 ябълки и 2 резена лимон. Всичко това покрийте с вода и варете в продължение на 5-10 минути на слаб огън. За укрепване яжте по 1 супена лъжица преди закуска.
Яйчен жълтък разбийте със сока от 1 лимон или 1 портокал, добавете 800 грама мед и разбъркайте много добре. Вземайте по 1 супена лъжица (или 1 чаена лъжичка за деца) сутрин преди ядене.
Смесете равни части лимец, овес и ръж. Смелете зърната в кафемелачка и ги залейте с топла вода (1 чаена чаша вода на 1 супена лъжица брашно). Накиснете ги за 2 часа, прецедете и пийте от запарката, подсладена с мед. Използвайте в случай на анемия и загуба на сила.
Потопете 1 лимон във вряща вода за 1-2 минути и го смелете на мелачка за месо или блендер. Добавете 1-2 супени лъжици безсолно краве масло и 800 грама мед. Разбъркайте добре и сервирайте с чай.
Залейте овес с кипяща вода (1 част овесени зърна към 3 части вода) и оставете да се накисне за 1 ден при стайна температура. Прецедете и съхранявайте течността в хладилник. Пийте по 1/4 чаена чаша от нея (затоплена) 3-4 пъти на ден преди хранене.
Смесете 150 грама настъргани ябълки със сока от половин портокал и добавете 10 смлени сурови ореха (или други сурови ядки). Вместо портокалов сок, може да използвате - 2 супени лъжици лимонов сок и същото количество мед. Хапвайте от сместа по 1-2 супени лъжици на ден, а за ударно подсилване, изяжте приготвената доза в рамките на 1 ден.
Варете на слаб огън 1 чаша овес в 5 чаши вода до сгъстяване на течността. Свалете от огъня, изчакайте да се охлади и добавете 3-4 чаени лъжички мед. Вземайте от сместа по 1-2 супени лъжици 3 пъти на ден.


цитирай
18. babetki - ЗА ПОДВИЖНОСТТА НА СТАВИТЕ - Марина
17.12.2014 06:03
Лечебния цел за възвръщане на подвижността на ставите се приготвя за 14 дена, а съставките, които ще използваме са само две, а именно чесън и нерафинирано олио. Продуктите ще поставяме в стъклен буркан за компот, така че си пригответе. Вземете чесън и обелете малките скилидки, като от тях ще са ни нужни 400 грама. Просто ги изсипете в буркана, който нагласихте предварително и ги залейте с нерафинираното олио. Количеството на нерафинираното олио, което ще добавим трябва да е 4 пръста по надолу от гърлото на стъкления буркан.

Казахме, че комбинираните съставки имат нужда от 14 дена, за да смесят своите лечебни сили, така че приберете буркана за толкова време на хладничко и тъмно местенце във вашия дом. Нека място е лесно достъпно, защото ще разбърквате сместа всеки ден по време на престоя и. Измине ли 14 ден извадете и прецедете до капка течността през марля.

Когато нанасяте лечебния гел върху засегнатите места го правете с масажиращи движения. Колкото по-дълго масажирате и втривате гела толкова по-добре. Добре е след всяка процедура, която сте извършили да поставяте вълнен за скованите места, който да остане там 6 часа, затова най-подходящото време е да прилагате метода за лечение вечерно време преди сън.

Положително въздействие върху ставите се усеща още след прилагането на няколко процедури, но максимален ефект ще постигнете само ако използвате гела за намазване 60 дена.
цитирай
19. babetki - РЕЦЕПТА балсам от природни продукти и е полезна при бронхит, отворени рани, отоци, възпаление на яйчниците, напукани пети, при изгаряния и редица други заболяв
18.12.2014 08:03
Рецептата е лесна за изпълнение и много полезна. Тя е от напълно естетствени съставки и е безвредна. За нейното приготвяне ще ви са нужни следните продукти: едно яйце, зентин или други растително масло – 400 мл и естествен пчелен восък – 60 г.
Сварете яйцето, отделете жълтъка и го размажете.
Загрейте мазнината в тенджера и сложете в нея разтопено парченце восък на слаб огън. От топлината следва да чуете пукане от тенджерата, тогава е време да добавите жълтъка към олиото и восъка, като го правите по малко и бавно, а не изведбъж всичкия. След малко той ще започне да отделя пяна, затова бъдете готови да свалите тенджерата от котлона.
След като се успокои маслото в тенджерата продължете да я нагрявате като бъркате и добавяте останалата част от жълтъка. Загрявайте снеста докато стане тъмнокафява. Следва да я извадите и да я оставит и да престои половин час. Прецеждате првз марля и изхвърляте парчетата жълтък навън. Прехвърлете балсама в буркан. Ако го държит ев хладилник, ще може да се ползва 10 месеца.
При синузит се слагат капки в носа. При бронхит и язва изяжте по половин супена лъжица 3 пъти за деня, на гладно.
При рани, зъбобол или изгаряния сложете върху болното място от балсама. Прилага се също и за хемороиди и за заздравяване на ноктите.
цитирай
20. babetki - КАШЛИЦА И БРОНХИТ - ФРАМАР
19.12.2014 10:45
Настържете 1 глава стар лук и прецедете сока му през марля. Към него прибавете същото количество лимонов сок, 1 супена лъжица пчелен мед и 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат.
Разбъркайте добре цялата смес. При кашлица и бронхит приемайте по 1 супена лъжица от нея 3 пъти на ден 20 минути преди хранене.

цитирай
21. babetki - ПРИ ПРОБЛЕМИ С БЪБРЕЦИТЕ - ФРАМАР
19.12.2014 10:46
Препечете във фурната 1-2 чаени чаши ситна морска сол. Докато още е гореща, я сложете в памучна или ленена торбичка. Налагайте торбичката на кръста си в областта на бъбреците и я задържайте, докато изстине.
Правете процедурата вечер преди лягане.
цитирай
22. babetki - ПРОТИВ СИЛНА КАШЛИЦА - ВЗЕТО ОТ Bл "ДОКТОР"
08.01.2015 08:01
За да си я приготвите в домашни условия е необходимо да добавите 3 ореха, счукани заедно с черупките и 3 листа от индрише в ? литър вряща вода.
Към тази смес добавете и 3 супени лъжици босилек и я оставете да поври на тих огън в продължение на пет минути.
След като изключите котлона, оставете сместа да престои 20-тина минути.

Ако желаете бихте могли да добавите към нея и мед или небет шекер, в зависимост от предпочитанията ви.
След като вече сте разбъркали всички съставки на тази вълшебна смес я прецедете, след което я разделете на три равни части.
Получената течност трябва да бъде изпита през деня.
Продуктите, които сме ви посочили са за една доза, която стига за един ден.
цитирай
23. babetki - ЗА ОТХРАЧВАНЕ - от В. "ЛЕЧИТЕЛ"
08.01.2015 12:59
Лук и мед за отхрачване – чудодейна рецепта

Вземете една глава лук средна по големина (здрава и хубава). Изрязва се частта при корена. Лукът се реже на дължина и ширина, но не бива да е до дъното. Готовата глава лук се слага в дълбок съд и се полива с 2 супени лъжици домашен мед. Съдът е нужно да се покрие с целофан.

Оставете го за няколко часа на стайна температура. Сместа се прецежда през марля (гъста). Тази доза ще ви послужи за един ден. Консумира се по 1 чаена лъжица от сиропа на 2 часа (при необходимост може и по-често). След съвсем кратко време ще започнете да дишате по-леко, а след това и ще започнете да отхрачвате.

Сода бикарбонат за отхрачване

По време на настинка си пригответе един чайник. В него налейте една чаша вода и прибавете една чаена лъжичка сода бикарбонат. Изчакайте водата да кипне и в носа на чайника пъхнете тръбичка от хартия (не бива да е от списание или вестник). В следващите 15 минути вдишвайте парата.

За отхрачване на гладно се приема половин чаша с топла вода, с разтворени в нея щипка сол и чаена лъжица сода за хляб. Процедурата се прави 2 пъти в деня. Както добре знаете, сода бикарбонат е чудесна алтернатива на цялата ни домашна аптечка. Тя помага за различни по вид болести и притеснителни състояния. Не бива да подценявате нейната сила.

Благодарение на природните средства, можете да забравите за лекарствените средства през този период от годината. Бъдете подготвени да се избавите от вирусите и настинките в домашни условия. Излиза евтино, всеки един гражданин би могъл да си го позволи и освен това подобен вид терапии протичат бързо.
цитирай
24. babetki - против кашлица
24.01.2015 18:41
Рецептата е идеална за успокояване на възпалено гърло и за да е приготвите ви са необходими следните продукти:
1 чаена чаша захар
1/2 чаша вода
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица мед
1/2 чаена лъжица джинджифил
1/4 чаена лъжица карамфил

Тези съставки се варят по получаване на кафяв сироп. Вземете една тава, поставете парче хартия за печене на дъното на тавата и с помощта на лъжица започнете да правите малки капчици от сместа. Поръсете пудра захар, за да да не се залепят за хартията и това е.

Когато искате да консумирате от бонбоните, вземете една чаша с вряла вода, пуснете бонбона вътре и разбъркайте докато се разтвори напълно.

Пробвайте!
цитирай
25. babetki - ЗА ИМУНИТЕТА ПРИ ДЕЦА И ПРИ КАШЛИЦА
05.02.2015 16:24
Прави повече чай от джинджифил, направи и онова - смлян синап 1 лъжица и смляно ленено семе 1 лъжица в бурканче мед. И да си ближе по 1 ч.лъжичка три пъти дневно.
цитирай
26. babetki - За кашлицата, болното гърло и ще облекчи хремата.
05.02.2015 16:25
В голям стъклен буркан сложете лимони, нарязани на колелца или на парченца. Към тях добавете обелен и настърган или нарязан на тънки парченца джинджифил (около 1-2 супени лъжици).
След това добавете обилно количество мед, който да покрие добре останалите съставки. Дръжте буркана на тъмно и хладно място. Добавяйте от тази комбинация към чай или хапвайте от нея всеки ден по 2-3 пъти.

цитирай
27. babetki - Рецепта на проф. Мермерски, за справяне с холестерола.
14.02.2015 20:17
Сварява се зрял боб само с вода и малко сол. Без нищо друго. Всеки ден се яде по една купичка, когато искате-сутрин, обед, или вечер. Това се прави един месец. После холестерола ни беше 4.2 и 4.4.
цитирай
28. babetki - Рецепта за високо кръвно налягане - от скрина на баба Марина
15.02.2015 11:17
13 средно големи листа от индрише се поливат с 200 милилитра домашна ракия. Оставяте стъкления съд, в който сте приготвили илача за 10 дена на хладно. След като срока изтече, извадете листата и приемайте от лека на гладен стомах по супена лъжица
цитирай
29. babetki - Бабин илач при болки в гърлото - от скрина на баба Марина
15.02.2015 11:18
смесват се 200 грама домашен пчелен мед, чаена лъжичка предварително смлян джинджифил, прясно изцеден сок от 1 лимон, супена лъжица домашна ракия и 1 предварително разбит жълтък. Всички вложени съставки се бъркат много хубаво. Приемайте по 2 чаени лъжички на всеки 2 часа.
цитирай
30. babetki - Пръчки от къпина при песъчинки и камъни в бъбреците - от скрина на баба Марина
15.02.2015 11:18
2 пръчки от къпина с размер по 1 метър се нарязват на ситни парчета. Заливат се с 3 литра вряща вода и се слагат на котлона. Варите докато отварата остане на половина. Изчаквате да изстине, прецеждате и наливате в стъклени бутилки от бира. Всеки ден изпивате по едно шише. За да може да изхвърлите камъните от бъбреците, трябва да пиете от отварата в продължение на 90 дни
цитирай
31. babetki - Бабин лек при грип - от скрина на баба Марина
15.02.2015 11:19
използват се портокаловите кори – 40 грама, които се смесват с дафинов лист – 15 грама. Съставките се запарват с 1 литър вода, прецежда се, изпиват се по 100 милилитра 4 пъти дневно
цитирай
32. babetki - ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ 1 - от скрина на баба Марина
03.04.2015 20:51
За да ги изчистим максимално от вредителите и да се имунизираме от развитието на заболявания свързани с белите дробове ще използваме лечебните шишарки на зеления смърч. Шишарките на дървото ще използваме за направата на сироп, който може да излекува плевмония, бронхит, кашлица, настинка и грип. Тежката туберкулоза също може да остане в миналото, ако се лекува с този чудодеен сироп от шишарките на лечебното дърво.

Сиропа от лековитите шишарки на смърча е много подходящ да се използва от пушачите, защото в белите дробове се натрупва голямо количество катран, който може да се изпари с приема му.

Профилактично пречистване на белите дробове с шишарки
Профилактично пречистване на белите дробове с шишарки
За направата на сиропа ще ви трябват шишарките на смърча, които ще си откъснем от дървото, но когато техните семена са паднали на земята. Не си правете труда да събирате шишарките, които са паднали на земята, защото те няма да пречистят дробовете ви максимално.

След събирането на шишарките е ред да ги нарежете на кръгчета и да наредите един ред от тях в съд от стъкло. След това ще покриете първия ред наредени шишарки с ред захар и така докато шишарките свършат. Последният ред, който поставяте за направата на лековития сироп трябва да е захар.
Приключите ли с нареждането Върху съда от стъкло се поставя капак, който да го затваря плътно. Прибирате го на място където е тъмно за 7 дена. За тази една седмица ще се сдобиете с лечебния сироп, който ще се отдели от шишарките. Следва да сложим сместа на котлона и да варим 45-50 минутки на слаб огън.

Докато сиропа се вари не трябва да го бъркате. Използвайте лъжица за да притискате лечебните шишарки, но никакво бъркане. След охлаждането му е време да по прецедим, защото вече шишарките от смърча са пуснали всички полезни съставки, които ни трябват за да пречистим белите дробове.

За профилактика и лечение сиропа не бива да се приема чист, една малка лъжичка за чай от него се разтваря в любимия ви билков чай. Прибавете и малко пч
цитирай
33. babetki - ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪБРЕЦИТЕ 2 - от скрина на баба Марина
03.04.2015 20:52
За почистване на бъбреците, човек трябва да пие вода в големи количества. Също така, ще бъде полезно и благотворно за организма от време на време да се пие една напитка, рецептата за която публикуваме тук.

Пийте за здравето на бъбреците вълшебната напитка, която ще тонизира и прочисти тялото. Ето и рецептата:

В блендер смесете 1 киви
1 банан
Сокът от половин лимон или лайм
½ чаша орехи
½ връзка лъжичка магданоз
Половин чаша вода
Приготвяне на напитката:

Поставете всички съставки в блендера и ги смесете. Сокът от лимона добавете към смесителя. Пийте тази напитка всяка сутрин на празен стомах.
цитирай
34. babetki - ЛИМОНОВИЯТ СОК - ЗА ВСИЧКО - от скрина на баба Марина
03.04.2015 20:53
Хрема и болки в гърлото – Трябва ви супена лъжичка сок от лимон, която ще разтворите в чаша топла вода и с получената отвара ще правите гаргара. Препоръчваме да правите гаргарата поне 4 пъти на ден, за да може болката в гърлото да изчезне.

Запушен нос – изцедете сока на 1 лековит лимон. С капкомер капвайте по 2 капки от него във всяка ноздра. Капките за нос капете 4 пъти на ден.

Афти – те са много характерни за малките деца и това е един полезен и безболезнен начин за тяхното премахване. Вкусът на отварата е приятен и няма да е нужно да убеждавате децата си да приложат метода в продължение на часове. Изстискайте сока на един пресен лимон и към него добавете половин чаша вода. Добавете към течността и една малка чаена лъжичка мед, разбъркайте. С получилата се течност изплаквайте устата 5 пъти на ден.

Мигрена или обикновено главоболие – изстискайте сока на няколко пресни лимона и към тях добавете малко количество питейна вода. Потопете парче плат в получената течност и налагайте компреса на местата, които изпитвате силната болка. Най-често това са слепоочията и челото.

Кръвотечение от носа – тук отново ще изстискаме сок от пресен лимон и в него ще потопим малко парченце памук. Поставете в засегнатата ноздра и изчакайте да минат 20 минути преди да го махнете.

5.00/5 (100.00%) 1 vote

цитирай
35. babetki - за дископатийни болки по Фло
15.05.2015 21:46
Взех по една тубичка ЛИДОКАИН АКТАВИС - МАЗ и ИНДОВАЗИН ГЕЛ. Смесвам ги и втривам в кожата.
цитирай
36. babetki - Чесънът, медът и ябълковият оцет са магически еликсири - от скрина
25.06.2015 20:03
Чесънът, медът и ябълковият оцет са магически еликсири, дадени ни от природата.
Рецептата:
Нужни са ви 1 чаша ябълков оцет, 1 чаша мед и 8 скилидки чесън. Пуснете блендера на висока скорост. Изсипете сместа в стъклен буркан. Оставете я в хладилника за 5 дни, след което е готова за консумация.
На ден трябва да приемате по 2 супени лъжици от вълшебния еликсир. За да ви е приятен на вкус, слагайте медицинското чудо в чаша вода или портокалов сок.
цитирай
37. babetki - Анемия
25.06.2015 20:11

Необходими продукти:
1/2 кг елда
1/2 кг орехови ядки
400 гр. домашен мед
лимон
Приготвяне:
В блендера смилате суровата елда и ореховите ядки.
Сипвате ги в 2 буркана с винт. Във всеки буркан слагате по 200 гр. мед.
Обърквате добре и изцеждате сока от 1/2 лимон във всеки от бурканите.
Отново обърквате добре. Трябва да съхранявате в хладилника.
Приемате по 1 с.л. на гладно, 3 пъти дневно.
Това средство помага на хемоглобина да бъде в нормалните граници, предпазва от анемия, повишава имунната система и дава изключителна енергия.
Необходимо е го приемате в рамките на 30 дена.
Ако това количество не ви стигне, пригответе още 1/2 или 1 доза.
цитирай
38. babetki - ЗА ИЗГОРЕНО - издирено от Тутулина
06.09.2015 19:24
Това е рецепта на Д-р Михайлов - хомеопат

Загрява се пчелен клей на водна баня и като започне да се топи, се добавя спирт 90- 95%- на 30 г - 1, 2, 3 чаени лъж., до пълното стапяне. После се добавят 100 г вазелин и ланолин 1:1. Загрява се до такова омекване, позволяващо разбъркване и хомогенизиране на мехлема

Добре действа и масло с жълт кантарион
30- 50 г билка залейте с 200 г зехтин. Сложете на водна баня за 1/2 час и прецедете добре. Може да мажете 2- 3 - 4 пъти дневно.
цитирай
39. babetki - ЗА ИЗГОРЕНО - издирено от ИХА
06.09.2015 19:24
Стаен жен-шен (лечебно растение -каланхое дегремонтиана /стаен женшен/ - имам много разсади. Който иска – мога да дам ) :
Рани от изгаряния. Сокът се смесва до хомогенизиране с разбит белтък. Нанася се на тънък слой върху изгореното място

ЗА ИЗГОРЕНО или попарено
Вари се ориз и още докато е топъл НО ДА НЕ ПАРИ се слага на плат ,тензух кърпа каквото имате и се разстила равномерно.
Така се слага върху изгорялото или попарено място.
Държи се 5-6 ч и се слага нов до зарастване ....
С този бабин илач колкото и да е лошо изгоряното никога белег не остава.

Мехлем за изгорено
Олио - 200 гр.;Восък - колкото кибритена кутийка;Бъз - 1 пръчка от кората на растението;Ракия - 100 гр.
Като заври олиото, се слага бъза, слага се восъка да се стопи и като се свали от огъня се бърка със силна ракия.
цитирай
40. babetki - ЗА ИЗГОРЕНО - КАРИ
06.09.2015 19:39
EUCERIN гел е много ефективен и съм го ползвала по препоръка на лекар.
Винаги в хладилника държа кутийка с АЛОВЕРА гел чудесен е.
Ако ги нямаш под ръка тези използва се също паста от сода бикарбонат и вода
Памук натопен в светъл оцет!
Рзабиваш белтък или няколко белтъка, зависи от големината на изгореното и ги намазваш върху засегнатото място
цитирай
41. babetki - СВАЛЯНЕ НА КРЪВНА ЗАХАР
07.10.2015 07:18
А ето и самия начин за сваляне на висока кръвна захар наистина успешно. Той се състои от прием на отвара от семена на червени чушки. Приготвя се много лесно като за целта трябва да изтърбушите няколко червени чушки и да вземете от тях само семената им.

Достатъчна е една супена лъжица със семена от червени чушки, които поставяме в един литър вода и ги варим за 40 минути на слаб огън на котлона.

След като сварим тази лечебна отвара, я оставяме да изстине добре и след това я прецеждаме. Пием от нея по 75 грама преди всяко от трите ни дневни хранения. Добре е да минат минимум 20-25 минути от приема на отварата, преди да започнем да се храним.

Тази процедура се прави пълни седем дни, след което измерваме нивото на кръвната захар. Гарантирано ще установите, че тя вече е в нормални граници, но е необходимо редовно да я следите и при най-малка нужда да повторите отново лечението с отварата.
цитирай
42. babetki - РЕЦЕПТА СРЕЩУ ВИРУСИ
27.10.2015 19:07
Вземете един килограм пчелен мед, 200 грама пчелен прашец и един килограм лимони. Изстискайте лимоните и със сока им полейте пчелния прашец, за да може да го разтвори. След това прашецът и сокът от лимоните се разбъркват много хубаво в меда.

Готовата вече смес се оставя да престои на тъмно и прохладно място за 24 часа, а когато преминат, към нея се прибавя и 250 грама сусамов тахан. Отново сместта се разбърква добре, за да се получи изцяло хомогенна смес.

Спокойно може да прибави към тази смес и две пакетчета канела.
Самата процедура по приема на уникалното лекарство за здраве на пчеларя бай Георги Тодоров е следната – в чаша хладка вода всяка сутрин и всяка вечер се разбърква добре една лъжица от вълшебната пчелна смес (супена), плюс една лъжица чист ябълков оцет.

Всичко това се изпива около един час преди хранене. Добре е тази лечебна смес да я приемаме поне месец-два, особено през зимния сезон, за да се спасим категорично от вирусите и грипа, които вече ни атакуват.
цитирай
43. babetki - Лек срещу високо кръвно налягане
29.10.2015 11:10
Необходим ви е прах от люти чушки. Разтваряте 1-2 лъж. от него в около 500 мл. гореща вода и после смесвате с 1-2 лъж. мед. Тя може да се пие само веднъж през деня и резултатът ще е налице до няколко минути.
цитирай
44. babetki - ЗА АНЕМИЯ
05.11.2015 09:06
200 грама пчелен мед
200 грама сурови орехови ядки
200 грама стафиди
200 милилитра сок от моркови
200 милилитра сок от цвекло
2 лимона
Начин на приготвяне:
Измийте старателно лимоните, нарежете ги и отстранете семената им. Смелете ги заедно с корите и ги поставете в голям стъклен буркан. Добавете меда и прясно изцедените зеленчукови сокове, след което разбъркайте. После прибавете ситно нарязаните или смлени ядки и стафиди в сместа и отново разбъркайте добре.
Накрая ще получите около 1 килограм вкусно и много здравословно лекарствено средство. Съхранявайте го в хладилник. Вземайте от него 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка преди хранене.

Супер еликсир, който изненадващо бързо ще обогати кръвта ви с хемоглобин.|
цитирай
45. babetki - ЗА АНЕМИЯ
05.11.2015 22:31
Съставки:
– половинка мед, но да не е захаросан
– семена от коприва около една малка шепа /50 грама/
– 2 лимона
– две шепи ситно нарязани орехи, по възможност млади /100 грама/
– две глави лук настъргани на ренде
Начин на приготвяне:
– Орехите се режат и се мачкат с хаванче.
– Лимоните се правят на сок.
– В по-голяма купа слагате първо меда, след това лимоните на сок, после е лука, след това са семената от коприва. най-накрая са орехите.
– Бъркайте хубаво в купата, а след това сложете в буркан и в хладилника.
Дозировка:
– По една лъжица се взима 5 пъти на ден, ако може да се взима преди ядене и да се яде след половин час. Резултатите можете да очаквате най-малко един месец след като го използвате всеки ден.
цитирай
46. babetki - Най –ползваната народна рецепта за кашлица с дюли
05.11.2015 22:37
В 2л. вряща вода се слагат:

2 бр.дюли нарязани на парчета и семките (плодниците)

2-3 счукани ореха с черупките

Люспите на 2 глави кромид лук.

Сместа ври 10-15 минути и преди да се свали от котлона се добавят няколко листа индрише,а по желание лукчета и локум.След като изстине сиропа се прецежда и подслажда по желание с небет шекер или мед.Приема се няколко пъти дневно по 50 мл.(като чай).Облекчава сухата и дразнеща кашлица.Ако кашлицата е влажна ,сиропа подпомага по-лесното отделяне на секретите.
цитирай
47. babetki - За намаляване на холестерола
06.11.2015 19:36
Целебната рецепта за понижаване на холестерола е следната: ще е необходимо да направите 100-150 мл пресен сок от краставица. Към готовия сок добавете една супена лъжица мед. Този лек трябва да се взема три пъти на ден в продължение на половин час преди хранене. Курсът на лечение е най-малко една седмица, но може да правите този сок за понижаване на холестерола по време на целия краставичен сезон.
цитирай
48. babetki - ЗА ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
06.11.2015 20:14
Рецепта 1
Подходяща за хора, които вдигат инцидентно високо кръвно.
Откъснете 1 листо от здравец, измийте го и го сдъвчете.
Не гълтайте целулозата, а само сока. Кръвното се понижава за отрицателно време.

Рецепта 2
Отново подходяща за хора, които вдигат кръвното от време на време.
Сипвате 1 ч.л. канела на прах в 1 чаша с вода.
Разбърквате. Трябва да знаете, че канелата не се разтваря във водата, но след разбъркване по-лесно ще я изпиете.
Изпивате чашата с вода и канела. Канелата има леко лютив и кисел вкус независимо, че е толкова ароматна, но сваля кръвното бързо.
Рецепта 3
Подходяща за хора, които страдат от високо кръвно налягане или го вдигат прекалено често. Отварата се пие 5 дни. След това се почива 3 дни и ако имате нужда отново пиете 5 дни.
50 гр. балканска чубрица
50 гр. листа от маточина
50 гр. стръкове дяволска уста
50 гр. корени дилянка
Всички билки се събират заедно в буркан или в книжна кесия. Вземате 2 с.л., които поставяте в съд с 400 мл кипяща вода.
Оставяте да поврат още 5 минути и отнемате. Билките киснат още 15 минути и прецеждате.
Делите цялата отвара на 3 равни части и пиете на гладно преди всяко хранене по 1 част.
цитирай
49. babetki - Лек за язва
13.11.2015 18:22
смесват се по 500 грама предварително препечено брашно и домашен пчелен мед. Объркват се добре и към тях се добавя 20 грама предварително наситнен сакъз и 10 грама стипца. Готовата смес се оставя за престой от 1 ден (24 часа). От нея се взима късно вечер, преди да си легнете по супена лъжица.
цитирай
50. minavamottuk - различни болежки ,изпитани
06.05.2017 22:08
http://www.otizvora/forum/index.php?topic=1118.0
цитирай
51. babetki - Рецепта за напукани пети , пръсти и ръце - Gabkata
24.02.2019 22:25
Елементарна за изпълнение:
Една опаковка глицерин от аптеката
,сока на един лимон и един жълтък
се разбиват в бурканче от бебешко пюре.Мажеш петите и обуваш чорапките.Може и през деня,а препоръчително вечер преди лягане.Използваш клечка за уши за намазване.После прибираш илача в хладилника.Изтрайва по няколко месеца без да се развали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: babetki
Категория: Други
Прочетен: 237714
Постинги: 2
Коментари: 296
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031