Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2019 16:28 - Какво прави ценни ръчно изработените предмети?!
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 384 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.06.2019 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Във времена на властващ кич и клишета все повече започваме да  харесваме ръчната изработка. Купуваме ръчна изработка, създаваме и продаваме ръчна изработка.

Да създаваш продукти ръчна изработка говори за изобретателност, уникален стил и авторски почерк! Да купуваш ръчна изработка е признак на афинитет към изкуството и е визитка за  артистична индивидуалност.

Често се питаме, защо ръчно изработените неща са толкова специални и най-вече, защо са по-скъпи, в сравнение със стоките за мосово потребление в магазините и моловете?!

Преди всичко е много трудно да сравняваме създателите на ръчна изработка и това което те сътворяват със заводските, поточни линии, търговските вериги и големите компании. Ние - авторите на ръчно изработени предмети, не продаваме по същия начин, не създаваме и не оценяваме създаденото от нас по същия начин.

Представете си  едно изящно бижу-уникат, носещо почерка на талантлив бижутер, експонирано в магазин, в който има само авторски произведения... Представете си и наниз от пластмасови  и метализирани топчета, изложен на щендер, в хале за масова търговия, зад който стоят още десетина бройки от същият вид, с поставен върху него персонален етикет. Сравнихте ли двете картини? Намерихте ли прилики? - Просто е невъзможно!

Масовото производство предполага огромни продажби на ниски цени. За да успее този процес са нужни евтини суровини и ниско платена работна ръка. Серийното производство предполага огромни продажби на ниски цени.  Този процес е механичен и в него липсва индивиуалният почерк и вложеното чувство при създаване на продукта.  Дори креативните рекламни послания за такива артикули, няма как да създадат усещане за  любов в подхода към клиентите.

Купуването на стоки - ръчна изработка е ценно, защото самите ръчно изработени неща са ценни. Те не излизат от мода, защото в повечето случаи са уникати! В тях е вложена нечия авторска идея. И именно тази идея е автентична и оригинална и няма да спре да бъде актуална. В ръчно-изработеният артикул един човек е вложил своите умения от занаят, усвояван с години. А изработката не е машинна и отнема време, любов и фантазия.

Ръчната изработка е уникална, точно като мен, като Вас и всеки човек на този свят. В нея е вложена душа.

Чрез купуването на ръчно изработените предмети подпомагате обикновените, но талантливи хора, както и местната икономика, подкрепяте малките производители, семейния бизнес.

Знайте, че зад ръчният труд се крие автор, осъществил идеите си, човек, който мечтае за свобода, жена, която плете или бродира, за да осигури прехраната си.

Предметите, ръчна изработка са празник в  нашето ежедневие. Животът ни не е само масово производство, култура на потребители и опаковки. Творчеството е  приказка за хората, а не за машините.

Във всеки занаят са инвестирани време, труд, талант, всеотдайност, креативност и гениалността на автора, неговото творческо въображение! Всеки продукт - ръчна изработка носи в себе си уникалност, опитност, мечти и любов! Това го прави специален!

Не отричам масовата търговия, защото тя е част от живота на всички ни. Но именно продуктите ръчна изработка, внасят цвят и светлина в домовете ни, както и онова тихо усещане за уют и топлина в сърцата ни.

Диана Берчева

Свободното използване и разпространение на материали от този благ става с изричното цитиране на източника и автора!

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 460807
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031