Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2015 08:59 - Гравитация
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 837 Коментари: 2 Гласове:
-1



 ПРОИЗХОД И СЪЩНОСТ НА ГРАВИТАЦИЯТА В СВЕТЛИНАТА НА ОБЩАТА ТЕОРИЯ ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА.

                 / Кратко изложение/

 

  В светлината на Общата теория за базовата същност на Вечността всичко произхожда от нея, в нея и тя е във всичко, като част от нея.

  От тази всеобща реалност/принцип/ нищо,което реално го има във Всемира/ във пространството/ не прави изключение. Изключение не прави и гравитацията, която реално я има и изпълва цялото пространство. И тя произхода от всеобщата базова същност на Вечността и от нищо друго.

Същността на Вечността, като вечност се характеризира :

1.    С липса на начало. Ако има начало не може да бъде вечност.

2.    С липса на край-.Ако има край също не може да бъде вечност.

3.    Не се създава. Ако се създава ще има начало и няма да бъде вечност.

4.    Не се унищожава. Ако се унищожава ще има край и няма пак да може да бъде Вечност.

С тази характеристика същността на Вечността е съхрани ма и вечна. От нея не може да се отнеме нещо и не може да се прибави нещо.

  За да може всичко да произтича от нея , тя  има неделима тройна същност с тройно предназначение с което обуславя и има възможността всичко да е от нея.

  Тройната и същност представлява вечно, неделимо триединство от: пространство-материя –движение.

  С тази тройна ,вечна и неделима същност, всеобщата същност на Вечността осигурява произхода на всичко, като форма, структура, явление, процес и пр. .Осигурява три неща, достатъчни за всяка реалност да я има:

   С проявлението си, като пространство тя осигурява всеобщо вместилище за всичко във пространството и извън него няма и не може да има нещо, което да съществува. И Бог не може да има извън пространството.И Бог, ако не притежава пространството, като част от същността му не може да бъде всичко в него.

   С материята, като част от нея, всеобщата базова същност на Вечността- Бог осигурява всеобщ инертен строителен материал без който няма и не може да има от какво да е изграждане и разграждане на  всичко, в т.ч. и  живи и „мъртви” структури , от кванта до галактиките и пр. Освен материята, измерима ,като маса няма и не може да има друг инертен строителен материал от който да се изгражда и разгражда всичко ,като структура,форма, процес и пр.

   С движението Вечността-Бог/всеобщата базова същност/ осигурява изграждането и разграждането на всичко в пространството от материята, като структура, форма и процес.Без движението няма творец ,който да изгражда и разгражда структури, форми ,процеси ,живот, смърт ,мисъл, чувства.и пр. Без движението няма и не може да има и Бог творец и рушител на всичко ,на живот и смърт, като единство неделимо, вечно.

   Същността на Вечността е вечна, съхрани ма и съществува, като такава, но формите, структурите, явления от, които изгражда и разгражда от себе си ,в себе си и присъства в тях, като част от нея са преходни. Както ги изгражда, така и ги разгражда с различен период на съществуване от миг до милиарди и повече години.

  Всеобщата същност на Вечността и на Бога, който също е Вечност, е една и съща. Няма втора вечна същност.

  Няма Вечност и отделно от него Бог –вечен, безконечен.

Твърденията, като обективна истина:”Всичко е от Вечността, в Вечността и Вечността е във всичко, като част от нея” е една и съща истина, с твърдението”Всичко е от Бога, в Бога и Бог е във всичко, като част от него.

  Безкраен е броят на реалностите, и природните закони, които, като вечност и преходност произтичат от всеобщата базова същност на Вечността –Бог.

  Част от този безкраен брой на реалности и вечни и ненарушими природни закони, които произхождат от всеобщата базова същност на Вечността-Бог е и гравитацията, като реалност и вечен и ненарушим природен закон, свързан със същността и и с проявлението и в пространството и вътре в телата, които без нея ги няма и не може да ги има.

  Всичко, което произхожда от всеобщата базова същност на Вечността има структура/ макро и микро/, която го обуславя и която притежава три неща: Обем, маса и движение, без които не може да го има. Без структура, като част от всеобщата базова същност на Вечността –Бог, не може да я има и гравитацията.

  Структурата, която с обем, маса и движение обуславя гравитацията, като всеобщ енергиен източник, като произведение от маса и път, без каквото произведение във всемира няма и не може да има енергия, и сила е квант/гравитон/, както квант/фотона/ е носителят на светлината енергия,

  Ако без светлината енергия, като светлина и топлина живота на флората и фауната е немислим, още по немислим е живота без гравитацията. Не само на живите структури, но и на „мъртвите” структури,

  Без гравитацията със своите гравитони/кванти/, които я обуславят, като същност, всеобща база, която изпълва цялото пространство и всеобщ творец ,създател и рушител на всяка структурна форма на същността на Вечността не може да ги има звездните системи, звездите, планетите, земята и живота н смъртта , като неделимо – вечно единство.

  Без гравитацията няма и не може да има изграждане и разграждане на небесно тяло и на квант, на елементарна частица, на атом, на молекула, на вирус микроб и човек.

  Без гравитацията не може да се задържим на земята, да се движим по нея , да излитаме над нея ,до луната и по далеч в пространството. Не може да строим пътища, жилища, производствени предприятия, машини и съоражения и пр.

  Всеобщият гравитационен фонд от гравитационни енергийни потоци, които изхождат от телата, формират гравитационните им полета и изпълват цялото пространство. На нивото на познанията, които има до сега човечеството всеобщият гравитационен фонд  е най големият и най мощен естествен източник на енергия, без който  няма и не може да я има небесната механика, при която гравитацията движи всичко , непрекъснато във всемира, включително и звездите с техните огромни маси.

Законът на Нютон, за гравитационната сила ни показва права зависимост на големината на гравитационното ускорение , на повърхността на телата от тяхната плътност. Колкото структурите на телата са по малки по обем и маса, толкова тяхната плътност е по голяма.

  Голямата плътност, при квантите на повърхността им  обуславя огромни гравитационни ускорения. Тези огромни ускорения обуславят ускорението с което фотоните и гравитоните излитат от телата и продължават своето инерциално движение в  пространството с огромни скорости.

  Гравитацията е най големият естествен източник на енергия, които човечеството ползува несъзнателно и съзнателно най- много и от който най много зависи не само неговото съществуване, но и съществуването на всичко, което, като реалност го има във Всемира.

  С това,до което достигнах в 1960 година. – директният достъп до гравитационната енергия  възможностите на човечеството ще продължат да растат в геометрична прогресия.

  Пред човечеството ще се открият не само нови възможности за полети между небесните тела, но и възможности хората да променят посоката на движение  на тела с огромни маси, каквито са звездите. С тези възможности човечеството ще се изправи пред още по големи отговорности за своето съществуване. И ако Вечността –Бог му разреши да достигне до тези възможности, ще трябва да промени човешкия морал, който има сега човечеството, на ниво на вълк - овца, за да не го постигне съдбата на динозаврите. Имало ги е , Но! Днес ги няма.

Забележка:

  Повече информация за тези за които това представлява интерес по отношение на гравитацията, като всеобщ неизчерпаем естествен източник на енергия, като индивидуални гравитационни полета на телата и като всеобщ гравитационен фонд, изпълващ цялото пространство има в това, което до сега съм публикувал и ще мога още да публикувам , при внимателен и задълбочен прочит.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. doctora - доктора
09.05.2015 01:56
Горе написаните думи са най - простите и разбираеми думи на този бял свят съдържащи есенцията от ОТБСВ, но кой може да каже до колко е разбрал горе изложеното и написаното. Нека човека написал - 1 да се изкаже и да попита ... ако иска разбира се. Ако има някаква обосновка, а не просто пише едно към гьотери нека да я даде. Идването на новото не става само с + и -, а с разговор и разсъждения, разбиране и различаване. Ще бъда благодарен на разсъждаващите и питащите. Амин.
цитирай
2. gmihov - Както!
10.06.2015 18:09
Както, когато хората след брата са живели ,в които риба не са видели, трудно могат да си представят бистро езеро с риби в него, така хората учели и „научели”, че гравитационното поле е консервативно, трудно могат да се го представя, че не е консервативно. И като учени и ученици, ако много години , като латерни са повтаряли „Таз неоспорима истина”Консервативно гравитационно поле”, трудно без мозък да напрегнат да видят истината, че не е консервативно, както трудно, са проумели и видели истината”Подвижна земя”
Заблудата е толкава силна , по отношение на фундаменталните истини, че учени и лаици и на себе и не вярват, когато задача решават и верен резултат получават, че гравитационното поле не е консервативно.
При движение на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса във валидна среда гравитационните потенциали, при падане и издигане не са равни. Сумата от тях не е равна на нула. Теоретично и експериментално, това може да го докаже и всеки ученик. Но! На учен и лаик ,в блатото на заблудата”Консервативно гравитационно поле” да го обясниш, е по трудно от колкото на Фундаментален последовател на Мохамед да обясниш, че той, християнинът и евреинът в един Бог вярват. И не вярата в Бога ги дели, а религиите и сектите в тях, като форми на духовна власт със своите религиозни лидери и структури.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3318692
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930