Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2014 11:16 - Codex Alimentarius – скритата заплаха
Автор: yanakk Категория: Политика   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
0



image
image
 Codex Alimentarius на латински означава „Хранителен Кодекс“ (ХК), или кодекс от закони за храните. Комисията, която се занимава с изготвянето и актуализирането на кодекса, е установена през 1962 г. от две организации към ООН – СЗО и Организацията по храните и селското стопанство (ГАО), и е упълномощена за решенията, които взема от правителствата на страните-членки на ООН (разбирай от едно неизборно правителството в сянка, което защитава интересите на финансово-индустриалната олигархия).
Официалната цел на комисията на ХК е „създаването на пакет от международни стандарти, които да са водещи за разрастващата се хранителна индустрия и да защитават здравето на консуматора… да напътства и стимулира изработването и установяването на определения и изисквания към храните, да подпомага тяхната хармонизация и по този начин да улеснява международната търговия“. Кодексът визира също и глобалните търговски правила за хранителни добавки и това е едно от нещата, които го правят толкова опасен. „Хармонизиране“ е думата, която се употребява, за да се направят тези стандарти задължителни за всички държави. На практика това всъщност означава да изгубите правото на свободен избор и информираност за това, което е най-здравословно за вас, и за най-ефикасното, най-евтиното и най-безвредното естествено хранене и лечение. Как – ще разберете след малко.

Комисията заседава веднъж на 2 години и в нея са представени над 140 страни членки и различни организации. Всеки делегат може да представи предложение за промяна в стандартите на кодекса. Преди да бъде прието чрез гласуване, предложението преминава през период на проучване, по време на който всеки делегат официално представя коментари. Над 90% от международните организации, на които е „позволено“ да изпращат свои делегати на срещите, представляват гигантските мултинационални фармацевтични корпорации! Единственият представител, който защитава до известна степен интересите на обществото, е Международната организация на сълзите на потребителите.

Реално в Комисията отсъстват и представители на природната медицина и на производителите на естествени здравни продукти. Под предлог за „предпазване на обществото“ чрез стандартизиране на храни и растителни продукти комисията на кодекса всъщност е инструмент на фармацевтичните картели, чиято цел е всички хранителни добавки, билки и билкови продукти, които имат лечебен ефект, да преминат под техен пълен контрол и да бъдат изписвани само чрез рецепта. Държави и народи, които не искат да се съобразяват с тези правила, ще бъдат подлагани на икономически санкции.

Политиката на ХК се налага чрез Световната търговска организация (СТО). СТО е формирана на 1.1.1995 г. като наследник на Генералното споразумение по търговията и тарифите (ГАТТ) за „насърчаване на международната търговия“. По силата на ГАТТ страните членки трябва „да бъдат в линия“ с правилата, които управляват производството на продукти за здравето и медицинската индустрия с новите, наложени международни стандарти – от комисията на кодекса например. СТО може тежко да наказва държави, подписали договора, ако се противопоставят или не спазват решенията и изискванията на работещи в сянка комисии, които всъщност защитават интересите на мултинационалните корпорации.

За да разберете по-добре същността на този заговор, ще направя едно малко отклонение, което има връзка с разглеждания въпрос.

 

В статия на „Уолстрийт джърнъл“ от 13 ноември 1996 г. се цитира новият президент на „Америкън харт асосиейшън“, д-р Ян Бреслоу, който признава, че асоциацията от години е заблуждавала съзнателно американската общественост относно истинските данни за сърдечно-съдовите заболявания. Тя е прикривала факта, че смъртността от последните се е увеличила, като просто е отложена в малко по-късна възраст въпреки медикаментозното вмешателство и призивите за намаляване на тютюнопушенето и консумиране на храна с понижено количество холестерол.
Според д-р Чарлз Хенекенс от „Бригъм & Уиминз хоспитъл“ в Бостън „юношите пушат повече, по-затлъстели са и правят по-малко физически упражнения, отколкото техните родители.“ А известният австралийски кардиолог Дейвид Кели от Университета в Сидни заявява, че „като цяло смъртността от сърдечно-съдови заболявания сега е с 60% по-висока отколкото преди 30 г., като 80% от коронарната смърт са във възрастта над 65 г.“ Според „Америкън харт асосиейшън“ почти 59 млн. американци имат някаква форма на сърдечно-съдово заболяване, над 100 млн. са с риск за развитие на такова, а на всеки 34 сек един американец умира от това. „Лечението“ на сърдечно-съдовите заболявания с официално наложените средства – медикаменти и хирургия, струват на американската икономика повече от 300 млрд. U$D към 2000 г. според статистиките на същата асоциация. Лечението с витамини и хелатни комплекси обаче е многократно по-евтино и е значително по-ефикасно.
Сърдечно-съдовите заболявания (артериална хипертония, атеросклероза, мозъчно-съдова болест, инфаркт и др.) са водеща причина за преждевременна смъртност в повечето западни индустриализирани държави. През 1921 г. в Австралия на тях се е дължала 23,5% от преждевременната смъртност, през 1968 г. – вече 58,9%. Проучване за периода 1989-1990 г. показва, че 10,2% от австралийците имат някакво хронично сърдечносъдово заболяване, което представлява увеличение с почти 80% за период от 12 г.
В края на 80-те американският учен-химик Лайнъс Полинг и немският лекар Матиас Рат, по-късно работили и като сътрудници, правят важни открития и водят до създаването на клетъчната (ортомолекулярната) медицина.
Матиас Рат е роден в Щутгарт, Германия, през 1955 г. в скромно семейство на фермери и както той самият споделя, е отгледан с общочовешките ценности. „Те са все още движещата сила в моя живот“, казва д-р Рат. „Моят живот е пример за това как не е нужно да си роден с привилегии, за да допринесеш за създаването на един по-добър свят.“ След дипломирането си той работи като лекар и научен сътрудник в университетската клиника на Хамбург, Германия, и към „Джърмън харт сентър“ в Берлин с насоченост на изследванията му – причините за развитието на атеросклероза и сърдечносъдовите заболявания. През 1990 г. става за малко директор на научноизследователския отдел по сърдечно-съдова патология на института „Лайнъс Полинг“ в САЩ по молба на неговия създател. Работата му води и до откриването на „протеиновия код„.
Изследванията на двамата учени показват, че важна причина за развитието на сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт е витаминният дефицит – особено на витамин С, както и на някои важни хранителни добавки. Те установяват, че приемът на достатъчно количество от тях може да предотврати, да спре развитието и дори да върне назад патологията. Следователно тези заболявания са лесно профилактируеми и лечими с евтини, естествени средства и за кратък период от време могат да останат в историята! Очевидно е само въпрос на време тази информация да стигне до всички хора и те да вземат съдбата си в свои ръце. Но това не е по вкуса на фармацевтичните картели и затова те по всякакъв начин се стремят да потулят подобни открития, като правят опити и да дискредитират самите учени. Работата на института на Полинг е била възпрепятствана дори от собствения му син, психиатър, което принуждава д-р Рат да напусне длъжността, която заемал в него. Малко по-късно немският лекар създава „Здраве сега“, изследователска фирма в областта на храненето и клетъчната медицина.
Ето извадка от един документ – публичен апел, призоваващ за международни усилия за ограничаването и ликвидирането на сърдечните заболявания, подписан от Л. Полинг и М. Рат: „Различните форми на сърдечно-съдовите заболявания, включително и инсултът убиват ежегодно милиони хора и осакатяват още милиони. Съществува възможността да намалим в огромна степен тези жертви чрез оптимален допълнителен прием на витамини и други жизненоважни хранителни добавки… Ние се обръщаме към нашите колеги в науката и медицината да се присъединят в енергично международно усилие, на нива научноизследователска и клинична работа, за да се проучи действието на витамин С и други хранителни вещества в контролирането на сърдечните заболявания. Ние апелираме към националните и международните здравни институции да подкрепят това усилие политически и финансово. Ние призоваваме всеки човек да насърчава и подтиква местните медицински институции и лекари да вземат активна част в този процес.“
Виждайки в работата на Рат и Полинг заплаха за печалбите си, фармацевтичната индустрия под лозунгите „за защита на потребителя“ и „за международна хармонизация“ се опитва между 1991 и 1994 г. да наложи на най-големия пазар – САЩ, витамините и други основни хранителни добавки да бъдат изписвани като лекарства с рецепта, но не успяват. Затова сега се опитват да постигнат своята цел глобално – за всички страни-членки на ООН, чрез комисията на ХК, СТО и Организацията по храните и селското стопанство (ГАО). Според Джаки Букенън, дългогодишен медицински изследовател и писател, комисията на кодекса и фармацевтичните компании полагат синхронизирани усилия, за да контролират производството, дистрибуцията и продажбата на естествени хранителни добавки по целия свят.

През 1995 з. преди поредната среща на комисията на кодекса в Бон през 1996 г. д-р М. Рат изпраща до канцлера Хелмут Кол и членовете на германския Бундестаг писмо, озаглавено „Здравните интереси на милиони хора са по-важни, отколкото установената цена на фармацевтичните корпорации„. Ще ви цитирам част от него:

Като лекар и като водещ учен в постиженията и откритията, свързани с изследването на витамините, чрез които може да се премахнат сърдечно-съдовите заболявания, смятам за свой дълг да се занимая с този важен въпрос. Атаката на комисията е отчаян акт на фармацевтичните компании да защитят световния си пазар на медикаменти от естествените ефективни и много по-евтини добавки. Особено обезпокоителна е ролята на германските фармацевтични и химически корпорации, които действат в Комисията. Вече веднъж през този век германската фармацевтична и химическа корпорация I.G. Farben допринесе за смъртта на милиони и затова беше демонтирана през 1946 г. от Нюрнбергския трибунал и разделена на дъщерните компании Bayer, BASF и Hoechst. Сега тези същите решават съдбата на цялото човечество! Със сегашните планове на германските фармацевтични компании ненужната и преждевременна смърт на милиони хора е неизбежна. Ако на комисията на кодекса й бъде позволено да попречи на премахването на сърдечните заболявания, ограничавайки достъпа на хората до естествените добавки, повече от 12 млн. души по целия свят ще умират всяка година от преждевременни инфаркти и инсулти. Само по време на следващото поколение това ще означава 300 млн. преждевременни смърти – повече, отколкото във всички войни на човечеството…

През октомври 1996 г. в Бон, Германия, на срещата на комисията на ХК са направени много тревожни предложения от страна на германската делегация, спонсорирана от и изразяваща хищническите интереси на Bayer, Hoechst и BASF. През май 1999 г. са заведени два федерални съдебни процеса срещу Bayer, Hoechst и Schering („Шеринг“) с обвинения към тези компании за участие в медицински опити на нацистите, някои от които под ръководството на д-р Й. Менгеле. Както посочва „Лайф икстеншън фаундейшън“: „…точно такива компании сега са най-твърдите поддръжници на предложения, които драстично искат да орежат здравните ни свободи и здравето на човечеството е оставено да се решава от бивши военно-престъпници“.

И така предложенията, които фармацевтичните компании поддържат, са следните:

    1. Никакви витамини, минерали и билки и други от този род да не могат да бъдат свободно продавани за профилактични или терапевтични цели.
2. Естествени лекове биха могли да бъдат продавани като храна, но те не трябва да превишават допустимите количества, определени от комисията на ХК. Това означава ограничен достъп на хората до хранителните добавки, така че да не могат да ги използват за лечебни цели. (Например максимално на човек да се отпускат без рецепта витамин С – 60 мг, витамин Е – 15 мг и т.н. при многократно по-големи реални терапевтични дози.) Добавки без обозначена препоръчвана дневна доза (например коензим 010, селен, биофлавоноиди и др.) ще бъде незаконно да се продават, защото ще бъдат смятани за лекарства.
3. Тези правила за стандартизиране на хранителните добавки да станат задължителни за всички страни-членки на ООН. На страна, която ги отхвърли, ще й бъдат наложени икономически санкции от СТО, което би довело до огромни загуби на определени сектори от икономиката й. Стандартите на кодекса за хранителни добавки да станат референтни международни стандарти под ГАТТ и Споразумението за свободна търговия на Северна Америка (НАФТА).
4. Да не бъде разрешавана продажбата на каквито и да са нови добавки, ако те не са преминали през одобрението на ХК. В Канада последните години вече беше прокаран един такъв ограничителен закон.

Ако хората не се осъзнаят и не се противопоставят твърдо на политиката на фармацевтичните картели още сега, съвсем скоро горепосочените точки може да бъдат одобрени и приложени на практика. Този зловещ план се осъществява подло и тайно, без да му се дава гласност. Затова тази информация трябва да стигне до всеки, защото става дума за здравето на цялото човечество сега и на бъдещите поколения!

Използват се многобройни методи, за да се наложи политиката на фармацевтичните гиганти и да се попречи на естествените терапии в глобален мащаб. В САЩ например FDA вече опитва различни тактики и прийоми, за да ограничи свободната продажба на основни хранителни съставки и само благодарение на активната намеса на обществото Управлението все още не е постигнало пълен успех.
На 17 септември 1998 г. в Берлин се състоя публичен трибунал срещу фармацевтичните Картели, Хелмут Кол и други съучастници на тази индустрия в обвинение за планиране, извършване и участие в масово убийство и престъпления срещу човечеството. Трибуналът е свикан в навечерието на срещата на комисията на кодекса в Берлин от д-р М. Рат, който се явява ищец от името на пациентите и хората от всички страни-членки на ООН. Взето е решение това обвинение да бъде официално оформено и представено пред Международния съд в Хага, Холандия, и други съдилища по света.
Обвинението е отправено срещу следните фармацевтичните гиганти и техните изпълнителни кадри лично: Hoeschst, AG, BASF AG, Bayer AG, Merck Inc., Brystol Myers Squibb Inc., Pfizer Inc., La Roche AG, Glaxo/Wellcome („Глаксо/Уелкъм“), Rhone-Poulenc-Rhorer, и Norvatis („Норватис“), както и срещу бившия канцлер на Германия Х. Кол и други членове на правителството по това време. Д-р Рат обвинява организаторите в злоупотреба със законодателните органи на ООН, СЗО, FAO и Хранителния кодекс, използвани от тях да прикриват престъпленията си.
Милиони умират всяка година от инфаркт, инсулт и други болести, които могат да бъдат предотвратени и дори елиминирани. Но фармацевтичната индустрия не желае това и затова се нахвърля по всякакъв начин срещу каквито и да е профилактични мерки и естествени терапии, като по този начин поддържа и систематично осъществява планиран геноцид с цел да разширява непрекъснато пазара си. Едва ли има по-голям холокост от този, провеждан всекидневно във всяка държава по света.

Според д-р Рат поне 95% от продаваните сега медикаменти са без доказана ефикасност, като същевременно сериозните и многобройни странични ефекти представляват допълнителна заплаха за здравето.

Само в Германия поне 24 000 медикамента са без доказана ефикасност и въпреки това се продават и се плащат от здравните застраховки.
В Европейската общност като цяло вече преобладава становището, че ако дадена билка има лечебни свойства и променя физиологични функции на организма, то тя трябва да се третира като лекарство и да се продава като такова. В Норвегия фармацевтичните компании сега контролират над 70% от продажбите на всички хранителни добавки. Ако последните са над препоръчваната от индустрията дневна доза, те се смятат лекарства – за витамин С например това е 200 мг. Много естествени добавки могат да се купят само след предписание, и то на много висока цена, ако изобщо могат да се намерят.
В Канада определени билки или хранителни добавки, които имат лечебен ефект, вече се смятат за лекарства, като например: алое, котешки нокът, ехинацея, чесън на капсули, хидрастис, готу кола, сладък корен, гинко, жен шен и много други. И тенденцията е списъкът да се увеличава.
В обръщението си, наречено „Комисията на Хранителния кодекс – заплаха за човечеството“, д-р Матиас Рат заявява:

„Това е цяла една индустрия, с присъщ интерес да пречи, потиска и дискредитира всяка информация, отнасяща се до изкореняването на дадена болест. Тя прави на година повече от 1 трилион USD от продаването на медикаменти. Трябва да осъзнаем, че задачата на тази индустрия е да прави пари от болестите… и да открива нови болести и съответно медикаменти за тях… По своята същност фармацевтичната индустрия няма интерес в излекуването на болестите. Унищожаването на която и да е болест неизбежно ще спре приходи от пазар за милиарди долари. Затова медикаментите се правят, за да облекчават симптоми, но не и да лекуват.“

 

Поради същата икономическа причина фармацевтичната индустрия е създала този международен картел с кодово наименование „Codex Alimentarius„, за да направи недостъпна и извън закона информацията във връзка с витамините и да ограничи в световен мащаб достъпа до естествени терапии. В същото време не се предоставят на обществеността информация за рисковете и неблагоприятните странични ефекти от медикаментите, изписвани с рецепта, а животозастрашаващите реакции изобщо не се споменават или се отричат. За да се осигури съществуването на тази измамна постановка е нает цял легион от лобисти, за да повлияват на законодателството и контролиращите организации и да манипулират медицинските изследвания и образование. Използват се скъпи рекламни кампании и агенции за връзки с обществеността, за да заблуждават последната. И така една огромна част от човечеството е излъгана 2 пъти -веднъж парите им отиват в джобовете на фармацевтичните компании, носейки им огромни приходи, и втори път – в замяна им се предлагат медикаменти, които не лекуват…

Codex Alimentarius буквално означава „Кодекс от закони за храните“, но истинското му значение е заплаха за вашето здраве и това на другите хора на планетата…“

 

д-р Атанас Гълъбов



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yanakk
Категория: Забавление
Прочетен: 78918
Постинги: 36
Коментари: 21
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930